Novinky - články

Slávnostné vyhlásenie najlepšej jedenástky roka 2023 - 7.ligy dospelých ObFZ

7. mar 2024 o 10:17

Jedenástka roka 2023 ObFZ KEO

V piatok podvečer 26.1.2024 sme v Novej Polhore dekorovali najlepšiu jedenástku mužov 7.ligy ObFZ Košice - okolie. Oblastný futbalový zväz organizoval túto kultúrno-športovú udalosť po 8 krát v takomto formáte a celkovo 10 krát (2x počas finálového stretnutia Pohára ObFZ).

       Na anketových lístkoch tých najpovolanejších – trénerov sme našli niekoľko desiatok hráčov, ktorí sa počas uplynulého roka predstavili na trávnikoch v jarnej aj jesennej časti najvyššej okresnej futbalovej súťaži. Predsa len ich najviac zaujali dvaja hráči Lukáš Jakubčin z Rozhanoviec a Erik Šulka z Košických Oľšan. Až desiati kormidelníci mu dali svoj hlas. Pre zaradenie do Jedenástky bolo potrebné dostať štyri hlasy. V elitnej spoločnosti hráčov nášho oblastného zväzu majú zastúpenie hráči šiestich klubov, pričom po dvoch hráčoch dali Košické Oľšany, Rozhanovce, Turňa nad Bodvou a Zdoba, troch dodal líder 7.ligy zo Ždaňe. 

Príhovor predsedu zväzu pána Ing. Miroslava Urbana

Vážení priatelia futbalu.

Dovoľte mi, aby som hneď v úvode môjho príhovoru Vás všetkých pozdravil a poprial do nového roka hlavne zdravia, pohody a nech sa každému z Vás podarí splniť to čo máte naplánované či už v osobnom ale aj športovom živote.
Súčasťou života v našom Oblastnom futbalovom zväze je už tradične vyhlásenie Jedenástky roka, história sa začala pred niekoľkými rokmi a získala si postupne dôveru klubov a ľudí, ktorí sa pohybujú okolo futbalu.

Je priestorom, kde sa stretnú hráči, funkcionári a zástupcovia samospráv jednotlivých obcí. Zároveň je tu možnosť v uvoľnenej ale slávnostnej atmosfére vymeniť si skúsenosti a bez zbytočnej rivality nadviazať nové priateľstvá, lebo futbal je nielen o súťaživosti, ale aj o stretávaní sa a spoznávaní ľudí, ktorých počas súťaži ani nemáme kedy spoznať.
Vyhlasovanie Jedenástky roka je aj o zblížení futbalového hnutia so samosprávami jednotlivých obcí. Treba povedať, že veľmi krásnou tradíciou sa stalo aj podávanie si žezla spoluorganizátorov Jedenástky roka jednotlivými obcami v našom futbalovom zväze za čo im patrí veľké ďakujem. Aj vďaka samosprávam je futbal v obciach v našom futbalovom zväze stále živý, spolupráca s jednotlivými zanietencami prináša radosť priaznivcom futbalu víkend čo víkend. 

Je ozaj potešením stretnúť Vás spolu všetkých, ktorí sa podieľate na tom, aby futbal bol funkčný a prinášal radosť. Dnešná slávnosť je o to vzácnejšia, že môže byt realizovaná tradičným spôsobom vo forme spoločenskej udalosti a nielen virtuálne, ako to muselo byt v predchádzajúcom období. Aj takáto udalosť, vyhlásenie Jedenástky roka, významne podporuje rozvoj futbalu v našom okrese. Treba povedať, že náš Oblastný futbalový zväz v rámci súťaži VsFZ za posledné roky zohráva významnú úlohu čoho dôkazom sú družstvá, ktoré sú dôležitou súčasťou jednotlivých futbalových líg.

Vyhlásenie Jedenástky roka je aj napĺňaním poslania nižších súťaži vychovávať, vytipovať a posúvať tých najlepších do vyšších súťaži.

V našom futbalovom zväze sme aj počas uplynulého roka vykonali veľa prospešnej činnosti pre kluby pôsobiace v súťažiach ObFZ, treba spomenúť každoročnú tradičnú pomoc pre kluby, počas predošlých období to boli lekárničky, mládežnícke halové turnaje, netreba zabudnúť na pomoc od SFZ vo forme preplácania delegovaných osôb v mládežníckych kategóriách dorastencov a žiakov.

Futbal prináša rôzne chvíle niekedy pekné, smutné, vyhlásenie Jedenástky roka je z tých pekných, je bilancovaním a zároveň uzatvorením roka 2023. Verím, že boli vybratí tí najlepší, ktorých za chvíľu oceníme. Nech sú príkladom pre ostatných zdokonaľovať sa a predvádzať výkony, ktoré ich môžu posunúť sa na piedestál Jedenástky roka.

Nechcem zabudnúť, poďakovať všetkým, ktorí prispeli k príprave a zdatnému priebehu dnešnej slávnosti. Verte aj v tejto dobe sa našlo nemalo ľudí, ktorí boli ochotní pomôcť. Ďakujeme priatelia za pomoc veľmi si to vážime.

Futbal je fenomén, ktorý by mal ľudí spájať, nech aj naďalej ním ostane a nech je neoddeliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského diania v jednotlivých obciach.

Záverom mi dovoľte popriať Vám všetkým, ktorí sa zúčastníte vyhlásenia Jedenástky roka 2023 pekný zážitok, o ktorý sa pričinia nielen čerství laureáti, ale aj Vy sami svojou účasťou.

Nech slnko nikdy nezapadne nad hrou hier, ktorú tak všetci máme radi.

Príhovor starostu obce Nová Polhora pána Františka Kubizniaka

Vážení športoví priatelia,

ubehol ďalší rok a my sa opäť stretávame pri príležitosti vyhlásenia výsledkov ankety „Jedenástka roka“. V rámci nášho Oblastného futbalového zväzu je to príležitosť nielen oceniť a motivovať najúspešnejších futbalistov za uplynulý rok, ale aj poďakovať starostom a poslancom obecných zastupiteľstiev jednotlivých samospráv, sponzorom, funkcionárom jednotlivých klubov a v neposlednom rade aj všetkým športovým nadšencom, vďaka ktorým je možné amatérsky futbal v obciach udržiavať. 

Futbal je považovaný za najpopulárnejší šport na svete. Hráčom i fanúšikom prináša radosť, spája ľudí a je neoddeliteľnou súčasťou kultúrno-spoločenského diania v jednotlivých obciach. 

Vďaka Oblastnému futbalovému zväzu a najmä jeho vedeniu sa môžeme pravidelne stretávať na futbalových zápasoch v našich obciach a tak sa spoločne tešiť z futbalu. Pre pozdvihnutie úrovne amatérskeho futbalu, napredovanie a dosahovanie stále lepších a lepších výsledkov je dôležité intenzívnejšie viesť naše deti a mládež k futbalu a to je možné len a len vďaka Vám – priateľom futbalu.

V závere mi dovoľte srdečne zablahoželať všetkým oceneným futbalistom a do ďalšieho obdobia zaželať všetkým veľa zdravia, síl a dobrých výsledkov.    


Rozostavenie 3 – 4 – 3

                                  Novák

             Pusztai          Capik       Jakubčin 

Herczeg        Deák         Koš Tomečko

       Valčiš Lipnický        Šulka


Hneď za víťaznou Jedenástkou roka 2023 povedzme, že vyvolenými sa stali podľa mienky zainteresovaných najlepší z najlepších. Dobre, že tak robíme aj v našom Oblastnom futbalovom zväze, lebo i takouto formou už desiaty krát po sebe zviditeľňujeme výsledky našej snahy a úsilia. 

       Kto postúpil medzi vyvolených? Lukáš Jakubčin (Rozhanovce) a Erik Šulka (Košické Oľšany) sa stali celkovými víťazmi s 9 hlasmi a aj hráčmi I. triedy uplynulého roka. O dva hlasy menej - teda 7 hlasov získali bránkár Richard Novák (Turňa nad Bodvou) a hráči Slavomír Capik (Košické Oľšany) s Dávidom Lipnickým (Ždaňa), 6 hlasov dostali Viktor Herczeg (Turňa nad Bodvou), Slavomír Pusztai (Ždaňa) a Marcel Valciš (Rozhanovce), 5 hlasov dostal Dávid Tomečko (Zdoba), 6 hlasov dostal Matyáš Sirgely (Mokrance) a našu jedenástku uzatvára so 4 hlasmi Dávid Deák (Ždaňa).

Niečo o hráčoch:

1 Richard NOVÁK (39 rokov) – Opora v bráne Turne nad Bodvou s futbalom začínala v Moldave nad Bodvou. Druhú ligu si zahral doma v Moldave a Bardejove. Vyskúšal si to aj v zahraničí, konkrétne v Čechách.

2 Slavomír PUSZTAI (42 rokov) – Jeden z troch štyridsiatnikov medzi laureátmi momentálne odovzdáva svoje skúsenosti vo svojom materskou klube zo Ždane, kde jej chce pomôcť k postupu do regionálnej súťaže. Mimo materského klubu pôsobil v susednej Čani a Sokoľanoch.

3 Slavomír CAPIK (26 rokov) – Odchovanec VSS Košice, pôsobil v Krásnej, Veľkej Ide, Trstenom pri Hornáde, Čani a momentálne už piatu sezónu pôsobí v drese Košických Oľšian.

4 Lukáš JAKUBČIN (31 rokov) – Prešiel si futbalom V Košickej Barci, Košických Oľšanoch, Poľove, Lokomotíve Košice, Ploským, Malou Idou a momentálne zarezáva v Rozhanovciach kde im pomohol po jesennej časti k delenému druhému miestu.

5 Viktor HERCZEK (41 rokov) – Odchovanec Moldavy. Hrával v Lokomotíve Košice, Rožňave Turni, v Čechách v Rřevyšove, Buzici, Medzeve, Dvorníkoch a Turni. Je ženatý otec 2 detí. Obhajuje minuloročnú účasť v 11stke roka.

6 David DEÁK (27 ročný) – Odchovanec Trsteného hrával v Čani, Haniske (kde bol aj v minulom roku zvolený do 11stky roka) a teraz je v Ždani. Je slobodný a na ihrisku by bol aj napriek zraneniam. Obhajuje minuloročnú účasť v 11stke roka.

7 Marek KOŠ (31 rokov) – Odchovanec Slavoja Trebišov. V každému svojmu klubu zostal verný viac sezón. Vo Veľkom Krtíši štyri sezóny, v Zemplínskom Hradišti dokonca päť sezón a momentálnom klube zo Zdoby je tiež už piatu sezónu.

8 Dávid TOMEČKO (21 rokov) – Odchovanec KAC Jednota Košice, hrával v Nemecku v TSV 1865 Dachau a momentálne pôsobí v Zdobe. Druhý najmladší z najlepšej jedenástky.

9 Marcel VALČIŠ (20 rokov) – Odchovanec Bystera, zahral si vo VSS Košice, Galaktiku, Košickej Novej Vsi, FC Košice a momentálne pôsobí v Rozhanovciach. Je najmladší z najlepšej jedenástky.

10 David LIPNICKÝ (43 rokov) – Najstarší hráč a futbalový cestovateľ. Hrával za 1.FC Košice, Rožňavu Chropine, Jaslovské Bohunice, Krompachy, Krásnu, Oberndorf Bischoftelk, Lokomotívu Košice, Vysoké Tatry, Moldavu nad Bodvou, Čaňu a momentálne Ždaňu. Obhajuje minuloročnú účasť v 11stke roka.

11 Erik ŠULKA (22 rokov) – S futbalom začínal v Ťahanovciach, pôsobil aj v Košickej Novej Vsi a Drienove aby momentálne zakotvil v Košických Oľšanoch. Je trením najmladších z nášho výberu.


Pozrime sa teraz na to - aké zostavy si vybrali oslovení tréneri, alebo samotné kluby prostredníctvom svojich funkcionárov:

Naša Haniska: Dluhoš - Horňák, Pačai, Jakubčin - Deák, Miškovič, Capik, Tamás - Tomečko, Šulka, Lipnický

TJ AC Jasov: Novák - Jakubčin, Lukáč G., Erdelyi, Pusztai - Herczeg, Koš, Capik - Valčiš, Šulka, Lipnický

TJ Tatran Jasov: Novák - Jakubčin, Lukáč G., Erdelyi, Pusztai - Herczeg, Koš, Capik - Valčiš, Šulka, Lipnický

KAC Jednota Košice: Nemčovský - Lukáč M., Capik, Drábik, Kopka - Kalsman, Kolcun, Koš - Šulka, Lipnický, Pastor

OFK Košické Oľšany: Novák - Koper, Jakubčin, Minárik - Capik, Deák, Herczeg, Pusztai, Tomečko - Šulka, Valčiš

TJ Družstevník Paňovce: Tamás - Šimčák, Jakubčin, Steinenger - Gordoň, Herczeg, Kolcun, Gizický, Tomečko - Lipnická, Šulka

KŠK Rozhanovce: Novák - Jakubčin, Horňák, Pačai - Valčiš, Herczeg, Deák, Tamás - Šulka, Koš

TJ Cemenár Turňa nad Bodvou: Novák - Jakubčin, Lukáč G., Erdelyi, Pusztai - Herczeg, Koš, Capik - Valčiš, Šulka, Lipnický

FC Zdoba: Novák - Horňak, Gordoň, Jakubčin, Koncoš - Koneval, Pusztai, Pastor, Tomečko - Koš, Valčiš

TJ HORNÁD Ždaňa: Novák - Capik, Torok, Jakubčin - Pusztai, Koš, Kasman, Deák - Šulka, Lipnický, Tomečko


TOP Strelci

Najlepší strelec sezóny: František CZINGELY (27 rokov) – V sezóne 2022/2023 odohral 21 zápasov (1826 minút) v nich strelil 34 gólov, boli mu udelené 4 žlté karty. Gól nestrelil v 3 stretnutiach, neobľúbeného súpera mal v podobe Bidoviec nakoľko to bol jediný klub ktorému počas sezóny nestrelil ani jeden gól. Najviac gólov strelil v 11. a 17. kole sa mu podarilo streliť 4 góly mužstvám zo Zdoby a Tatrana Jasov, hattrick zaznamenal 1x a to v Košických Oľšanoch. S futbalom začínal v Moldave nad Bodvou, cez Mokrance, Maďarský Hidasnémeti VSC, Dvorníky-Včeláre sa opäť dostal do Mokraniec ktorým v danej sezóne svojimi gólmi pomohol k postupu do 6.ligy KG VsFZ.

Najlepší mládežnícky strelec sezóny: Richard ČARNÝ (10 rokov) – Obhajca minuloročného ocenenia v tejto kategórii. V sezóne 2022/2023 odohral v súťaži prípraviek a mladších žiakov ObFZ KEO dokopy 34 zápasov (1900 minút) v nich strelil 80 gólov (61 v súťaži U11 a 19 v súťaži U13) čim prekonal svoj minulo sezóny počin v podobe 68 gólov. Jeho obľúbený súper v kategórii U11 bola Geča ktorej v dvoch stretnutiach dal dokopy 19 gólov, v kategórii U13 strelil Ploskému 4 góly. Hráč klubu Naša Haniska. Už na začiatku kariéry bude oňho veľký záujem, pretože góly dáva na počkanie o čom svedčí jeho zatiaľ 190 gólov v 85 stretnutiach. 

Rozhodcovia

Rozhodcovia sú súčasťou hry. A tak je dobré, že nezabúdame na nich ani pri vyhlasovaní výsledkov ankety futbalovej Jedenástky roka. V tej si vybojoval prvenstvo minuloročný objav roka Filip Šoltés (18 rokov). Stal sa víťazom so 7 bodovým náskokom pred dvojicou Dulava, Varga a pred tretími Fabianom so Sedlákom má k dobru 8 bodov. Víťazný Šoltés dostal navyššie ocenenie od troch FK za čo získal 14 bodov. Iba z štyroch klubov nedostal umiestnenie medzi troma najlepšími.

       Podľa klubových hodnotení tri získané body znamenali najhodnotnejší výkon, dva boli za druhé a jeden za tretie poradie. Na základe týchto ocenení konečný rebríček vyzerý takto:

1. Šolés     14b

2. Dulava, Varga  7b

3. Fabian, Sedlák   6b


Filip ŠOLTÉS (18 rokov) – V minulom roka Rozhodcovský objav a teraz je už klubmi vybraný za najlepšieho rozhodcu roka.

Jar 2022/2023 – 9 stretnutí ako R v 7. lige a 8. lige (22x udelil žltú kartu, 1x ŽK+ČK a 1x červenú priamo)

Jeseň 2023/2024 – 11 stretnutí ako R v 7. a 8. lige (43x udelil žltú kartu, 5x ŽK+ČK a 4x červenú priamo)

Pohár: 2 stretnutia, 2x ako R (4x udelil žltú kartu, bez červenej karty)

Mládež: 37x ako R

V roku 2023 sa zúčastnil futbalových 66 stretnutí.    

Rozhodcovská objav roku: Martin JALČ (17 rokov) – Kariéru s píšťalkou v ruke začal v roku 2022 a už v ďalej sezóne je aj vybraný komisiou rozhodcov ako Objav roku. Dúfajme, že v nastolenom trende bude pokračovať aj jeho kariéra s píšťalkou v ruke.

Jar 2022/2023 – 9 stretnutí ako R v 7. lige a 8. lige (39x udelil žltú kartu, nedal ani jednu ŽK+ČK a 2x červenú priamo)

Jeseň 2023/2024 – 4 stretnutia ako R v 7. a 8. lige (22x udelil žltú kartu, xx ŽK+ČK a 1x červenú priamo)

Pohár: 3 stretnutia, 1x ako R (5x udelil žltú kartu, bez červenej karty)

Mládež: 28x ako R

V roku 2023 sa zúčastnil futbalových 49 stretnutí. 

História

Najlepšie jedenástky roka v predošlých ročníkoch:

Prvý ročník za rok 2014 v Haniske

Vinter Gabriel (Perín) – Kopas Slavomír (Bidovce), Vasiľ Pavol (Bidovce), Tóth Radoslav (K. Oľšany) – Plichta Gabriel (Perín), Gyongyosi Zdenko (Trstené p. H.), Slatina Erik (V. Ida), Majoroš Patrik (Kechnec) – Koribanič Michal (Perín), Pačinda Imrich (Valaliky), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário

 

Za rok 2015 v Haniske

Štefánik Juraj (K. Oľšany) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Tóth Radoslav (K. Oľšany), Capko Michal (Valaliky) – Lalkovič Erik (Kechnec), Durbák Tomáš (Svinica), Sučák René (K. Oľšany), Buzoga Dominik (Valaliky) – Lackaň Ľubomír (Paňovce), Tobák Dionýz (Kechnec), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário

 

Za rok 2016 v Blažiciach

Petruška Roman (N. Polhora) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Malata Dávid (K. Oľšany), Rohal David (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Magáč Tomáš (Bidovce), Ujco Roman (Paňovce), Majoroš Patrik (Seňa) – Durbák Tomáš (Svinica), Čigaš Ondrej (Ždaňa), Dzúrik Samuel (Jasov)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

 

Za rok 2017 v Kalši

Lukáč Michal (N. Polhora) – Surgent Erik (Budimír), Malada Dávid (K. Oľšany), Kvaka Daniel (Kysak), Vilner Ondrej (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Toporčák Štefan (N. Polhora), Magáč Tomáš ( Budimír) – Durbák Tomáš (Svinica), Mackanič Marek (Bidovce), Grulyo Rajmund (Dvorníky – Včeláre)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan, Veber Jozef

 

Za rok 2018 v Kechneci

Fedor Norbert (Dvorníky – Včeláre) – Csákó Jakub (Byster), Eperješi Ján (Dvorníky – Včeláre), Miroslav Olejár (Kysak) – Durbák Tomáš (Svinica), Karafa Martin (V. Myšľa), Gajdoš Ľubomír (N. Polhora), Rohal David (N. Polhora) – Kónya Ladislav (Dvorníky – Včeláre), Sokol Filip (Kysak), Rohály Florián (Dvorníky – Včeláre)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

Objav roka – Fekete Peter

Najlepšie tipujúci tréner – Kéda Marián (Košické Oľšany)

Najlepší strelec sezóny – Mackanič Marek (Bidovce)

Najlepší mládežnícky strelec – Žiga Diego Július (Jasov)

 

Za rok 2019 v Ždani

Nemčovský Štefan (Ruskov) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Malata Dávid (Ruskov), Bočkoraš Rudolf (Bidovce), Nedbal František (Rozhanovce) – Vágner Erich (Valaliky), Majoroš Marcel (Haniska), Majoroš Gabriel (Haniska) – Sarvaš Ľubomír (Ruskov), Zsiga Emanuel (Bidovce), Takács Richard (Mokrance)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

Rozhodcovský objav roka – Antoži Radovan

Najlepšie tipujúci tréner – Maťáš Radoslav (Valaliky)

Najlepší strelec sezóny – Sokol Filip (Kysak)

Najlepší mládežnícky strelec – Mirga Dávid (Veľká Ida)

Najlepší hráč – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

 

Za rok 2020 v Košických Oľšanoch

Buda Peter (Košické Oľšany) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Bočkoraš Rudolf (Bidovce), Malata Dávid (Ruskov) – Syrovatko Andrii (Bidovce), Ujco Roman (Paňovce), Zsiga Emanuel (Bidovce) – Czingely František (Mokrance), Gergely Patrik (Haniska), Sarvaš Ľubomír (Ruskov), Kónya Ladislav (Turňa nad Bodvou)

Najlepší rozhodca – Tóth Jozef

Najlepšie tipujúci tréner – Lelák Richard (Bidovce)

Najlepší strelec sezóny – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

Najlepší hráč – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

 

Za rok 2021 v Čečejovciach

Dluhoš Michal (Ploské) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Mackanič Matúš (Ploské), Sekeľ Rastislav (Svinica), Koneval Tomáš (Paňovce) – Vágner Erich (Valaliky), Tereščík Richard (Rozhanovce), Gizický Marcel (Haniska), Džurban Daniel (Košické Oľšany), Syrovatko Andrii (Bidovce) – Pecha Peter (Valaliky)

Najlepší rozhodca – Jalč Peter

Rozhodcovský objav roka – Timko Jakub

Najlepší strelec sezóny – Zsiga Emanuel (Bidovce)

Najlepší hráč – Mackanič Matúš (Ploské)

 

Za rok 2022 v Sadoch nad Torysou

Tamás Sebastián (Haniska) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Zlatník Jaroslav (Ploské), Koper František (Košické Oľšany) – Ďurko Marek (Turňa nad Bodvou), Deák Dávid (Haniska), Herczeg Viktor (Turňa nad Bodvou), Turek Martin (Rozhanovce), Sirgely Matyáš (Mokrance) – Lipnický Dávid (Ždaňa), Seman Miroslav (Bidovce)

Najlepší rozhodca – Timko Jakub

Rozhodcovský objav roka – Šoltés Filip

Najlepší strelec sezóny – Druzik Samuel (Tatran Jasov)

Najlepší mládežnícky strelec – Čárny Richard (Haniska)

Najlepší hráč – Tamás Sebastián (Haniska)

Súvisiaci obsah