ÚS 2020/2021

Úradná správa ObFZ Dunajská Streda č. 16-2020/2021 zo dňa 12.05.2021

12. máj 2021 o 00:00

Sekretariát

Sekretariát ObFZ Dunajská Streda žiada všetky FK, aby do 30. júna 2021 zaslali fotografiu o svojom štadióne, areáli a tiež o jednotlivých ich družstvách (tie aj priebežne),  ktoré fotky budú zverejnené na novej dvojjazyčnej webovej stránke ObFZ Dunajská Streda.

Fotky zasielajte na e-mail obfzds@obfzds.sk, obfzds@futbalsfz.sk resp. formou MMS na telefónne čísla 0901 724 694 alebo 0905 775 466



Športovo-technická komisia

1. ŠTK ObFZ Dunajská Streda na základe uznesenia Výkonného výboru ObFZ Dunajská Streda č. U10/2021-4 zo dňa 28.4.2021 ruší súťažný ročník 2020/2021 riadený ObFZ Dunajská Streda a všetky výsledky budú anulované. (DS-STK-2020/2021-0067)

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIA:

2. Začiatok súťažnej sezóny 2021/2022 je 7.-8. augusta 2021. V prípade, ak by štart nového ročníka z dôvodu pandémie nebol možný, tak budeme reagovať posunutím (odložením kôl na náhradný termín) začiatku súťaží do termínu, ktoré nám oznámia štátne orgány.

3. ŠTK ObFZ Dunajská Streda oznamuje, že najneskôr do 1. júla 2021 do 23:59 je potrebné zaevidovať prostredníctvom ISSF elektronickú prihlášku družstva do súťaže. Prihlášku má právo zaslať každý klub do tej súťaže v ktorej účinkoval v jesennej časti súťažného ročníka 2020/2021.

Prihlášku je potrebné zaevidovať pre každé družstvo zvlášť.

Podmienky zaradenia družstiev do súťažného ročníka 2021/2022 podľa ustanovení SP SFZ a RS ObFZ Dunajská Streda sú uvedené nižšie. Súťaže pre súťažný ročník 2021/2022:

VI. liga ObFZ DS/ AG Sport liga - dospelí

VII. liga ObFZ DS - dospelí

VI. liga U19 ObFZ DS – hráči nar. 1.1.2003 a neskôr

IV. liga U17 ObFZ DS – nová súťaž – hráči nar. 1.1.2005 a neskôr

IV. liga U15 ObFZ DS – hráči nar. 1.1.2007 a neskôr

IV. liga U13 Kukkonia liga – hráči nar. 1.1.2009 a neskôr

III. liga U11 Kukkonia liga – hráči nar. 1.1.2011 a neskôr

III. liga U9 Kukkonia liga – hráči nar. 1.1.2013 a neskôr

4. ŠTK ObFZ Dunajská Streda oznamuje FK, že do 1. júla 2021 môžu formou elektronického podania požiadať o výnimky resp. podať iné žiadosti k stretnutiam, aby tieto ŠTK ObFZ Dunajská Streda mohla zapracovať do žrebovania.

5. PODMIENKY PRE ZARADENIE DRUŽSTIEV DO SÚŤAŽÍ ObFZ DUNAJSKÁ STREDA PRE SÚŤAŽNÝ ROČNÍK 2021/2022:

Najneskôr do 1. júla 2021 do 23:59 hod zaevidovať prostredníctvom ISSF elektronickú prihlášku družstva do súťaže. Prihlášku je potrebné zaevidovať pre každé družstvo zvlášť!!!!

Nenávratný štartovný vklad bude vygenerovaný po schválení prihlášky do mesačnej zbernej faktúry (resp. odpočítaný z rezervy klubov – zostatok finančných prostriedkov FK po nedokončenej sezóne)

VI. LIGA ObFZ DS: 180,-€

VII LIGA ObFZ DS: 150,-€

Za nové a znovu prihlásené družstvá dospelých ObFZ Dunajská Streda žiada zložiť kauciu (finančnú zábezpeku) 700,-€. Táto kaucia sa vracia po dohraní súťažného ročníka, resp. prepadne v prospech ObFZ Dunajská Streda v prípade vylúčenia družstva zo súťaže resp. nedohrania súťaže akéhokoľvek dôvodu. Kauciu za súťažný ročník 2021/2022 je potrebné uhradiť na účet ObFZ Dunajská Streda SK57 0200 0000 0012 0526 8056 do 1. júla 2020.

Kluby, zaradené v VI. LIGE OBFZ DS a v VII. LIGE ObFZ DS musia mať prihlásené v riadnych dlhodobých súťažiach (SFZ, ZsFZ, ObFZ) minimálne jedno družstvo mládeže. Na základe rozhodnutia VV ObFZ Dunajská Streda za mládežnícke v súťažnom ročníku 2021/2022 sa uznáva družstvo staršieho a mladšieho dorastu, starších a mladších žiakov a prípraviek. V prípade nesplnenia tejto podmienky (čl. B/2/g RS ObFZ Dunajská Streda) musí klub uhradiť nenávratný vklad za družstvo v VI. LIGE OBFZ DS vo výške 1000,- € a v VII. LIGE DS 500,- € za súťažný ročník 2021/2022 (FK – Družstevník Ižop, Družstevník Michal n/O, ŠK Čakany, FC Čilizská Radvaň, ŠK Trstená n/O, Družstevník Mierovo, TJ Ňárad-Csiliznyáradi SE, Družstevník Horný Bar, Družstevník Medveďov – v súťažnom ročníku 2021/2022 za nenahlásenie mládežníckeho družstva neplatia nenávratný vklad – z dôvodu nedohrania a anulovania predchádzajúceho súťažného ročníka – rozhodnutie VV ObFZ Dunajská Streda č U15/2021-4 zo dňa 28.4.2021) na účet ObFZ Dunajská Streda SK57 0200 0000 0012 0526 8056 do 1. júla 2021.

Do súťaží ObFZ Dunajská Streda nebudú zaradené FK, ktoré nebudú mať vyrovnané všetky finančné pozdĺžnosti voči SFZ, ZsFZ, ObFZ alebo voči iným FK.

6. ŠTK ObFZ Dunajská Streda upozorňuje FK na čl. 17 SP SFZ:

  1. Ak klub pred začiatkom súťažného ročníka nepožiada podaním prihlášky o zaradenie jeho družstva do súťaže, v ktorej by mal pôsobiť, alebo požiada podaním prihlášky o zaradenie jeho družstva  do súťaže nižšej o jednu alebo viac úrovní, ako je súťaž, v ktorej by mal pôsobiť, alebo svoje družstvo neprihlási do žiadnej súťaže, alebo prihlásené družstvo odhlási (odsek 4), alebo je jeho družstvo zo súťaže  vylúčené (čl. 12 ods. 1), vylúčené zo súťaže alebo preradené do nižšej súťaže na základe disciplinárneho opatrenia, alebo nespĺňa podmienky pre účasť v súťaži, na jeho miesto môže byť zaradené,

a) ak je súťaž, do ktorej má byť družstvo zaradené o úroveň nižšia a jednoskupinová, družstvo, ktoré je umiestnené na druhom, prípadne nasledujúcom mieste za družstvom postupujúcim z tejto súťaže, ak spĺňa podmienky pre účasť v súťaži,

b) ak je súťaž, do ktorej má byť družstvo zaradené o úroveň nižšia a viacskupinová, družstvo z územne príslušnej skupiny súťaže, ktoré je umiestnené na druhom, prípadne nasledujúcom mieste za družstvom postupujúcim, ak spĺňa podmienky pre účasť v súťaži,

c) ak je súťaž, do ktorej má byť družstvo zaradené nižšia o viac ako jednu úroveň, družstvo podľa územnej príslušnosti ako je súťaž, z ktorej je dotknuté družstvo klubu zaradené, ktoré je umiestnené na druhom, prípadne nasledujúcom mieste za družstvom postupujúcim zo súťaže o  jednu úroveň nižšiu, ak spĺňa podmienky pre účasť v súťaži; pri zaraďovaní družstiev do súťaží medzi súťažou, z ktorej je dotknuté družstvo preradené (odhlásené, vylúčené, požiada o zaradenie do nižšej súťaže) a súťažou, do ktorej je dotknuté družstvo zaradené, sa primerane  použijú pravidlá uvedené v písm. a) a b)

2. Pri určení poradia družstiev, ktoré majú nárok na zaradenie do súťaže podľa odseku 1, sa postupuje podľa čl. 18.

3. Ak nie je možné súťaž doplniť podľa odsekov 1 a 2, o ďalšom spôsobe doplnenia súťaže, alebo o znížení počtu účastníkov súťaže rozhodne riadiaci zväz súťaže.

4. Ak klub odhlási prihlásené družstvo zo súťaže po termíne uzávierky prihlášok do súťaže, po jej vyžrebovaní alebo v  priebehu súťaže, nemôže byť toto družstvo v tom istom súťažnom ročníku  zaradené do inej úrovne majstrovskej súťaže, a ani sa do súťaže vrátiť. V  ďalšom súťažnom ročníku sa takéto družstvo klubu zaraďuje do súťaže podľa čl. 12 ods. 3 a 4.

5. Ak klub odhlási družstvo (družstvo odstúpi) v priebehu súťaže, podmienky a finančné následky s tým spojené ustanovuje rozpis súťaže.

6. Klub, ktorého družstvo sa po skončení súťaže umiestni na mieste, z ktorého má nárok na pokračovanie v súťaži v nasledujúcom súťažnom ročníku, a ktorý chce svoje družstvo prihlásiť do nižšej súťaže, alebo svoje družstvo neprihlásiť do žiadnej  súťaže, je povinný o tejto skutočnosti písomne informovať riadiaci orgán súťaže, v ktorej nechce ďalej pôsobiť a riadiaci orgán súťaže, do ktorej chce byť zaradený v termíne podávania prihlášok do súťaže, v ktorej nechce ďalej pôsobiť. Ak klub nesplní svoju informačnú povinnosť voči jednému alebo obom riadiacim orgánom súťaže v termíne podľa predchádzajúcej vety,  jeho družstvo môže byť zaradené len do súťaže najnižšej úrovne. Ak klub splní svoju povinnosť podľa prvej vety tohto odseku, riadiaci orgán  súťaže, do ktorej chce takýto klub svoje družstvo prihlásiť, je povinný družstvo do súťaže zaradiť, ak toto spĺňa podmienky pre účasť v súťaži.

7. Podmienky minimálneho materiálno-technického zabezpečenia štadiónov:

a) hlavná hracia plocha so súvislým trávnatým povrchom s rozmermi podľa Pravidiel futbalu, na ktorú vlastní FO platný Protokol o spôsobilosti (pasport) vydaný ŠTK ObFZ

b) súvislé ohradenie ihriska trubkovou bariérou od divákov, ktorá musí byť umiestnená minimálne 2 metre od postrannej čiary a 4 m od bránkovej čiary. V prípade, že diváci za niektorú z uvedených čiar nemajú prístup, trubková bariéra na tejto strane nie je nutná.

c) kryté hráčske lavičky uzatvorené zboku a zo zadnej strany s kapacitou minimálne pre 13 osôb, t. j. v jednom rade 6 metrov alebo v dvoch radoch 3 metre. Pred striedačkou jeden meter na každú stranu od nej musí byť vyznačená tzv. technická zóna, ktorá je vzdialená 1m od postrannej čiary hracej plochy. Minimálna dĺžka lavičky náhradníkov v jednom rade je 6 metrov, v dvojrade 3 metre.

d) ručné tabuľky na striedanie, nosidlá, lekárnička,

e) riadne vyznačená technická zóna a upravené ihrisko podľa Pravidiel futbalu a Rozpisu súťaže;

f) funkčná svetelná tabuľa – odporúčané na VI. Ligu

g) parkovacie miesta pre osobné motorové vozidlá R a DZ, pričom do týchto priestorov musí byť zamedzený prístup nepovolaným osobám;

h) samostatné šatne pre hráčov domáceho a hosťujúceho družstva s vybavením zodpovedajúcim hygienickým normám s kapacitou pre 18 hráčov + technický personál, sprchy s teplou a studenou vodou výhradne určené družstvám a musia byť vždy vyčistené !!!;

i) šatňa pre R a DZ minimálny rozmer 12 m2. Vybavenie šatne - stôl, 4 stoličky, miesto pre odloženie osobných vecí,

j) samostatné šatne pre družstvá hrajúce predzápas.

k) šatne pre hráčov, rozhodcov a delegáta zväzu musia byť umiestnené v murovanej časti budovy a musia byť vždy vyčistené !!!

l) sociálne zariadenie WC pre divákov, a to pre mužov a ženy zvlášť zodpovedajúce kvalitou a počtom podľa STN „Hygienické zariadenie športových stavieb“. WC pre hráčov a delegované osoby umiestniť v priestoroch, kde sa nachádzajú ich šatne a nebudú slúžiť pre divákov.

m) primerané zariadenia pre občerstvenie divákov umiestnené mimo priestorov určených pre hráčov a delegované osoby (použiť poháre plastové alebo papierové);

n) Vo všetkých súťažiach riadených ObFZ je klub, ktorý je organizátorom stretnutia, povinný mať k dispozícii počas majstrovského stretnutia 4 lopty, ktoré pred stretnutím skontroluje rozhodca. (Lopty sú rozmiestnené za každou bránkou a pri stredovej čiare po jednej).

o) V súťažných stretnutiach ObFZ DS domáci klub má povinnosť zabezpečiť minimálne dvoch podávačov lôpt.

Športové areáli, ktoré nespĺňajú vyššie uvedené kritéria nedostanú protokol o spôsobilosti (pasport). !!!


Proti rozhodnutiam je možné sa odvolať podľa čl. 87 SP SFZ.


Richard Földes

predseda ŠTK ObFZ Dunajská Streda


Komisia rozhodcov

KR žiada R aby počas nútenej prestávky súťaží sa venovali tiež aj fyzickej príprave

KR oznamuje záujemcom o funkciu rozhodca, že sa môžu prihlásiť na sekretariáte ObFZ Dunajská Streda alebo na telefónných číslach 0901/724 695 (predseda KR V. Fekete), 0902/194 700 (Ľ. Horváth).


Vojtech Fekete

predseda KR ObFZ Dunajská Streda


TMK/KM

Všetky aktivity vzdelávania trénerov SFZ podliehajú nariadeniam ÚVZ, vlády SR a vedenia SFZ. Na základe týchto nariadení sú kontaktné formy vzdelávania trénerov dočasne zrušené.

Žiadosti o predĺženie trénerskej licencie sa od 1.6.2020 podávajú výhradne cez ISSF – Konto trénera / Elektronická podateľňa / Žiadosť o predĺženie trénerskej licencie. Podrobný popis postupu je zverejnený na webovom sídle SFZ, v sekcii SFZ / Tréneri / Dokumenty. Žiadosti sa podávajú po splnení požiadaviek rozsahu „Ďalšieho vzdelávania“, najskôr mesiac pred vypršaním jej platnosti.

UZNANÉ AKTIVITY KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA TRÉNEROV

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a platné obmedzenia týkajúce sa kontaktnej formy "Kontinuálneho vzdelávania trénerov” (tzv. predlžovanie trénerských licencií), pre splnenie podmienok sú uznávané aj webináre dištančnou formou. Aktuálny zoznam pre jednotlivé trénerské licencie a podrobné informácie sú na webovom sídle SFZ, v časti SFZ / Tréneri / Vzdelávanie.


Tomáš Gaál

Predseda TMK/KM ObFZ Dunajská Streda


Súvisiaci obsah